пʼятниця, 18 січня 2013 06:00

Чому Ґвардіола обрав "Баварію"

Іспанець Хосеп Ґвардіола, 42 роки, стане головним тренером німецької "Баварії". Почне виконувати обов'язки 1 липня 2013-го. Угода розрахована на три сезони.

Ґвардіола в кінці сезону 2011/12 залишив іспанську "Барселону". Із нею він двічі виграв Лігу чемпіонів. Тому став найзатребуванішим тренером світу — на іспанця претендували "Манчестер Сіті", "Челсі" та "Мілан". Чому Ґвардіола працюватиме в Мюнхені?

1. Етика

Головному тренеру "Баварії" Юппу Гайнкесу в кінці сезону виповниться 68 років. Він закінчить тренерську кар'єру і має "залізні" шанси виграти чемпіонат Німеччини і непогані — Лігу чемпіонів.

Тож Ґвардіола нікого не підсиджуватиме, а просто замінить тренера, який після успіху вирішив піти на пенсію.

2. Фінанси та "футбольне" керівництво "Баварії"

"Баварія" — найбільш успішний фінансовий клуб світу. Модель вибудувана таким чином, що приносить постійний прибуток. Це дозволяє активно діяти на трансферному ринку і платити одразу кільком гравцям по 9-10 млн євро на рік.

Відповідно Ґвардіола отримає широкі ресурси для селекційної роботи — те, що не міг йому дати власник "Мілана" Сільвіо Берлусконі, давній прихильник тренера.

Господар "Челсі" Роман Абрамович також симпатизує Пепу. Гроші він має, але з тренерами не церемониться, бо людина не футбольна. "Баварією" натомість керують Румменіґґе та Генесс — видатні в минулому футболісти, з якими легше порозумітися.

3. Рівень конкуренції в чемпіонаті Німеччини

У місцевій бундеслізі може вистрілити будь-яка команда, але постійний фаворит — "Баварія". Дортмунд переживає пік і не факт, що триматиме рівень наступного сезону. Не те щоб Пеп боявся конкуренції після сутичок із "Реалом", але відсутність на новому місці роботи Мессі, Хаві та Іньєсти, а також попереднього тренерського штабу, — могли змусити Гвардіолу перестрахуватися.

Зараз ви читаєте новину «Чому Ґвардіола обрав "Баварію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі