субота, 12 червня 2010 15:46

Українського арбітра підозрюють у корупції

Українського арбітра підозрюють у корупції

За інформацією німецького видання Spiegel, поєдинок молодіжних збірних Сан-Марино та Німеччини, який мав місце 17 листопада минулого року і закінчився з рахунком 0:11, потрапив під підозру.

Передбачається, що арбітр того матчу, українець Ігор Іщенко, отримав п'ятизначну суму (мова йде про нібито 50 тисячах євро) за те, щоб забезпечити гостям перемогу "в шість, сім або навіть більше м'ячів".

У той же час, Ігор Іщенко, будучи допитаним в поліцейській ділянці Франкфурта з цього питання, заперечує звинувачення в корупції і звертає увагу на те, що суддівський спостерігач виставив йому гарну оцінку за арбітраж вищезгаданого матчу, повідомляє Spiegel.

Нагадаємо, 18 березня Контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА довічно дискваліфікував Олега Орєхова. Вердикт європейських функціонерів був досить невизначеним - "після вивчення справи на підставі інформації, отриманої поліцією Німеччини в ході розслідування справи про договірні матчі і корупцію".

Українського суддю визнали винним у порушенні п'ятої статті Дисциплінарного статуту УЄФА. У ній мова йде про принципи лояльності та чесності. УЄФА також підкреслив, що рішення організації ніяк не стосується розслідування, яке проводила поліція німецького міста Бохум у справі про договірні матчі.

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «Українського арбітра підозрюють у корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі