вівторок, 23 березня 2010 17:43

УЄФА довічно дискваліфікувала українського арбітра

Автор: фото з сайта www.football.ua
  Олег Орєхов отримав право судити міжнародні матчі 2003 року
Олег Орєхов отримав право судити міжнародні матчі 2003 року

Союз європейських футбольних федерацій (УЄФА) ухвалив довічно дискваліфікувати українського арбітра Олега Орєхова, 42 роки. Вердикт винесли за результатами розслідування, проведеного німецькою поліцією.

Пояснення УЄФА не досить чітке: Орєхова звинувачують у порушенні принципів лояльності та сумлінності. Йому заборонено займатися будь-якою футбольною діяльністю.

У нинішньому розіграші Ліги Європи суддя обслуговував чотири матчі: "Аустрія" (Австрія) — "Войводіна" (Сербія) — 4:2, "Ельфсборґ" (Швеція) — "Лаціо" (Італія) — 1:0, "Вентспілс" (Латвія) — "ґеренвен" (Нідерланди) — 0:0, "Базель" (Швейцарія) — ЦСКА (Болгарія) — 3:1. Кажуть, він робив ставки на ці поєдинки.

Кореспондент "ГПУ" зателефонував арбітру.

— Ніколи не грав у букмекерських конторах, ніколи, — говорить суддя. — Навіть до того, як прийшов у футбол. Апеляцію неодмінно подам  — я її готую. Уважно вивчаю документи з УЄФА. Те, що мені пояснили на словах і що було викладено на сайті УЄФА, звучить по-різному.

Як я можу пояснити те, що трапилося? Мені нема в чому себе звинувачувати. Причина, можливо, тільки у моїй відкритості. Я контактна людина, і це інколи спрацьовує проти мене. Якщо апеляційний комітет УЄФА відхилить моє клопотання, піду далі. Оскаржуватиму вердикт у міжнародному спортивному арбітражному суді Лозанни. Дійду і до громадянського суду, в разі необхідності. Моя репутація мені дорога.

Чи залишуся працювати у Федерації футболу? Планую, бо на роботу мене брала ця організація, а не УЄФА. А взагалі, готовий до того, щоби піти з футболу — всяке може бути.

— Чи обговорювали ситуацію з членом виконкому УЄФА Григорієм Суркісом, керівником українського футболу?

— Не було можливості. Я у п"ятницю повернувся із Лозанни, а Григорій Михайлович у вихідні був у Москві на похороні міні-футбольної зірки Костянтина Єрьоменка.

Голова комітету арбітрів національної Федерації футболу Вадим Шевченко запевнив "ГПУ", що підтримуватиме Орєхова:

— Я цю людину знаю не перший рік і переконаний у порядності Олега. Незрозуміло, в чому УЄФА його звинувачує. Вони ж можуть просто прислати папір і подякувати Олегові за роботу, зазначивши, що його послуг більше не потребують. І що тут можна зробити? У четвер відбудеться засідання комітету арбітрів ФФУ, і там ми розглянемо це питання. Хоча від нас мало що залежить.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА довічно дискваліфікувала українського арбітра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі