понеділок, 11 листопада 2019 11:59

"Динамо" відреагувало на расистський скандал у матчі з "Шахтарем"

"Динамо" відреагувало на расистський скандал у матчі з "Шахтарем"
ФК "Динамо" засуджує будь -які проявити расизму.

Київське "Динамо" виступило з офіційною заявою щодо інциденту між гравцем "Шахтаря" Тайсоном і фанатами, яких звинуватили у расистських образах на адресу бразильця.

"Численними ЗМІ поширено офіційну заяву менеджменту одного з футбольних клубів-учасників матчу, у якій, безапеляційно, обвинувачуються вболівальники нашої команди, які ніби-то вчинили расистські та ксенофобські дії.

Футбольний клуб "Динамо" своїми діями та вчинками неодноразово наголошував на відданості принципам fair play, загальнолюдським цінностям. Боротьба з негативними проявами окремих індивідуумів є постійною. Проблема нетерпимості є актуальною не лише для окремих клубів, а й, на превеликий жаль, присутня на більшості активних фанатських секторів. Варто окремо зазначити надзвичайно важливу роль вітчизняної Асоціації футболу, боротьба якої з футбольним хуліганством зводиться лише до визначення розмірів грошових штрафів. Натомість, за всі роки не ініційовано жодного заходу, зустрічі, діалогу з представниками фан-середовища, лідерами вболівальницьких рухів.

Поділяючи занепокоєність наших донецьких колег у питаннях щодо дотримання норм людської моралі на спортивних аренах, вважаємо поспішним твердження про заздалегідь визначену провину вболівальників, тоді як розслідування обставин цієї справи ще навіть не розпочалось.

З'ясування факту події, визначення ролі та можливої провини її учасників є виключною прерогативою органів досудового розслідування. Ми з нетерпінням чекаємо початку слідства, готові всебічно допомагати у ньому та, у разі доведення провини, будемо вживати всіх можливих заходів для подальшої ізоляції даних осіб не лише від футболу, а і від суспільства. Очікуємо на оприлюднення фото- та відеоматеріалів, які могли би пролити світло на всі обставини інциденту"- йдеться у повідомленні на офіційному сайті "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Расисти відправили у відставку голову федерації футболу Болгарії

Матч "Шахтар" – "Динамо" зупиняли на 70-й хвилині через расистські вигуки фанатів на адресу капітана донеччан Тайсона. Бразилець відповів непристойним жестом і був вилучений з поля, але команди повернулися на поле і змогли завершити гру.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" відреагувало на расистський скандал у матчі з "Шахтарем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі