понеділок, 11 листопада 2019 10:28

Расисти відправили у відставку голову федерації футболу Болгарії

Расисти відправили у відставку голову федерації футболу Болгарії
Яя Туре кілька років грав в Україні

Учора під час матчу "Шахтар" – "Динамо" в Харкові нападник гірників Тайсон раптом перестав грати, показав фанатам "Динамо" середнього пальця й улупив м'яча на трибуни.

Згодом Тайсон заплакав. Виявилося, що нібито нападника спровокували расистські викрики фанатів киян.

Згадуємо останні расистські скандали у футболі.

14 жовтня в Софії грався матч відбору до Євро між збірними Болгарії й Англії. Гру зупиняли двічі через імітацію мавп'ячих вигуків від уболівальників господарів. Деякі з них були одягнуті в светри з написом – "УЄФА – ніякої поваги".

Англія виграла 6:0, а два м'ячі записав на свій рахунок Рахім Стерлінг, якого намагалися спровокувати расисти.

В чемпіонаті Італії схожий випадок стався із нападником "Брешії" Маріо Балотеллі. Під час гостьового матчу з "Вероною" він теж пожбурив м'яча на трибуни й демонстративно пішов із поля, заявивши, що його образили фанати мавп'ячими вигуками.

"Верона" не погодилася із закидами, заявивши, що все сказане Балотеллі – брехня. Більше того, власники команди збираються судитися із скандальним нападником, звинувачуючи його в наклепі. Однак лідер ультрас "Верони" Лука Костеліні отримав 11-річну заборону на відвідини стадіону. Вже після цього він заявив, що Балотеллі ніколи не стане справжнім італійцем попри наявний у нього паспорт.

У расистський скандал вляпався якось і нападник "Барселони" Антуан Грізманн. На костюмованій вечірці він убрався в костюм темношкірого баскетболіста.

Реакція була жорсткою. "Наша шкіра – не костюм", – сказав конголезький футболіст Стів Закуані.

Мав проблеми і португальський футболіст "Манчестер Сіті" Бернардо Сілва. У Твіттері він порівняв дві фотографії – дитяче фото свого товариша Бенджамена Менді й жартівливе зображення іспанської шоколадної цукерки. Попри те, що Менді не образився за жарт, він обурив інших. Сілва видалив свій пост і змушений був давати пояснення Англійській федерації. Виявилося , що зображення має расовий підтекст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Англія розгромила Болгарію у скандальному матчі

В 2013 році футболіст "Манчестер Сіті" Яя Туре заявив, що чув расистські викрики на свою адресу під час матчу в Москві проти ЦСКА. Яя добре знав російську мову, бо кілька років грав в Україні за донецький "Металург". ЦСКА покарали однією грою в Лізі чемпіонів без глядачів.

Зараз ви читаєте новину «Расисти відправили у відставку голову федерації футболу Болгарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі