вівторок, 07 лютого 2017 10:48

Переселенці з дітьми мерзнуть в занедбаному інтернаті

Переселенці з дітьми мерзнуть в занедбаному інтернаті
Фото: AFP

Більш як 40 переселенців з Донбасу зимують у занедбаному інтернаті села Фонтанка під Одесою.

Серед них діти та люди з обмеженими можливостями. Усі чекають швидкого потепління і соціальних виплат. Про це повідомляє "Сегодня".

"Завдяки населенню Фонтанки і волонтерам у нас вже є опалювальний котел. Він малопотужний, щогодини потрібно перевіряти, навіть вночі. Ми зараз встановили графік чергувань, але однаково складно цілу ніч проводити біля котла", – розповідає переселенка Марія Самосват.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсійну картку-посвідчення блокують через півроку

Мешканцям інтернату вдалося зареєструвати місце проживання. Однак, соціальні виплати цього року затримують.

"У мене в січні виплат не було. А у мами - на дитину-інваліда взагалі з грудня. Обіцяють, що в лютому виплатять, але бачу, дуже багатьом мамам не заплатили. Потрібні якісь нові довідки та документи, тобто систему тільки ускладнюють", – каже Марія Самосват.

Раніше 20 вимушених переселенців з санаторію ім. Пирогова на Куяльницькому лимані заселилися у колишню школу-інтернат села Фонтанка під Одесою. Повертатися до Святогорська Донецької області не хочуть. Бояться, що не зможуть отримати медичну допомогу.
Зараз ви читаєте новину «Переселенці з дітьми мерзнуть в занедбаному інтернаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі