середа, 01 квітня 2020 12:08

Людмила Денісова розповіла про порушення прав переселенців

Людмила Денісова розповіла про порушення прав переселенців
Людмила Денисова розповіла про порушення прав переселенців. Фото: pixabay.com

2019 року на адресу уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надійшли 848 повідомлень про порушення прав внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляють у щорічній доповіді "Про стан дотримання та захисту прав і свобод людини й громадянина в Україні" на сайті омбудсмена Людмили Денісової.

Із них 654 повідомлення стосувалися порушення права на отримання гарантованих державою соціальних, у тому числі пенсійних, виплат переселенцям й українцям, які проживають на тимчасово непідконтрольних територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі зафіксували найвищі втрати серед цивільних із вересня 2019 року

Значна частина звернень свідчить про невиконання рішень суду щодо повернення Пенсійним фондом України поновлених пенсійних виплат. Після втручання омбудсмена 132 громадянам виплати поновлено, заборгованість виплачено.

За даними на кінець 2019 року, заборгованість пенсіонерам на підставі судових рішень становить понад 9 млрд грн.

"... багато проблем ВПЛ не було вирішено за допомогою актів реагування уповноваженого, що свідчить про необхідність удосконалення чинного законодавства та забезпечення ефективної діяльності відповідних центральних органів виконавчої влади", – йдеться в доповіді.

Став відомий порядок пропуску громадян через КПВВ у Луганській і Донецькій областях під час карантину.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Денісова розповіла про порушення прав переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі