пʼятниця, 27 грудня 2019 00:15

Переселенець показав, як створити Новорічний настрій без снігу в столиці

  Новорічний автомобіль Сергія Новікова. Фото: dnews.dn.ua
Новорічний автомобіль Сергія Новікова. Фото: dnews.dn.ua

Переселенець з Донецька Сергій Новіков придумав як в новодні свята додати яскравих фарб. Чоловік переїхав до Києва і по місту роз'їжджає на авто з включеною гірляндою.

Незадовго до війни він купив машину в офіційного дилера в Донецьку. "На" Ланосі "проїздив дуже багато, на ньому ж, завантаженому речами, їхав влітку 2014-го в столицю, пишуть Донецькі новини.

Сергій випускник Донецького національного університету за фахом "фізіолог-нейроендокринолог". Працював на обласному "27 каналі".

У столиці він працевлаштувався на один з провідних телеканалів країни.

"Окрім цього, я вже багато років є завзятим радіоаматором. По роботі часто доводиться використовувати радіодіапазонну техніку. А ще частіше доводиться виїжджати "в поле". Як правило, розетки там немає, і тоді постає питання – як же зарядити техніку? І тоді я став вивчати, як же забезпечити авто побутовою електрикою. І розібравшись, що ж таке інвертор-перетворювач 12 Вольт на 220. Інакше кажучи, домашня розетка була в автомобілі. І коли розібрався, стало зрозуміло – через інвертор можна підключати все що завгодно. Тоді ж прийшла ідея обмотати машину гірляндою. Прикрасити машину хотів ще в минулому році, але в силу ряду обставин здійснити задумане не вдалося", – сказав він.

  Новорічний автомобіль переселенця
Новорічний автомобіль переселенця

У цьому році чоловік вирішив здійснити задумане: на початку грудня замовив 4 упаковки зовнішньої гірлянди по 30 метрів кожна з 1200 лапочка.

"Щоб прикріпити гірлянду на автомобіль, знадобилося 150 метрів скотчу. Разом із знайомим провозилися в гаражі близько шести годин. Якби не він, мені, напевно, і 15 годин на цю справу не вистачило", - говорить Сергій.

На прикрасу автомобіля було витрачено близько 3 тисяч гривень.

Сергій запевняє, що з поліцією проблем немає.

"В перший же день був зупинений по черзі трьома нарядами. Подивилися, посміхалися, сфотографувалися, побажали гарного вечора і поїхали. А ще цікавилися технічними нюансами", - каже автомобіліст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали вакансії для переселенців, при яких дають житло

Уряд затвердив порядок надання державного пільгового кредиту на придбання житла для переселенців та учасників бойових дій на Донбасі.

Змінами до Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" передбачено нову бюджетну програму "Надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції та/або учасникам проведення операції Об'єднаних сил на придбання житла", з обсягом фінансування 200 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Переселенець показав, як створити Новорічний настрій без снігу в столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі