пʼятниця, 25 січня 2019 00:15

Пенсіонерка подарувала будинок родині переселенців

Пенсіонерка подарувала будинок родині переселенців
80-річна Тамара Менковська вирішила віддати свій будинок на Полтавщині Фото: скріншот

Киянка 80-річна Тамара Менковська вирішила віддати свій будинок на Полтавщині родині переселенців.

Журналісти ТСН допомогли жінці відшукати родину з Прикарпаття, які переїхали з Луганщини. .

У подружжя Дмитрівих шестеро дітей. Батько Дмитро чотири місяці служив у АТО. Тепер заробляє на будівництві у Києві. Сам родом з Прикарпаття, а дружина Зоя – з Луганщини. Під час воєнних дій жили у зйомних квартирах. Згодом купили хату в селі, в якої немає фундаменту. Родина ще не заплатила повну вартість, тому будинок і далі стоїть на продажі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенка проміняла державну службу на косметичний бізнес

"В будинку був газовий котел, але він як з'ясувалось стояв незаконно. Із газової служби прийшли перед днем Святого Миколая, відімкнули газ та виписали штраф у 50 тисяч гривень. Ми ходили одягнуті, а молодших навіть не могли покупати", – розповідає дружина Зоя.

В Лисичанську в родини був свій будинок зі всіма зручностями. Невідомі розграбували та розібрали його поки місто було в окупації. Тож повертатися родині немає куди. На Луганщині їх вважали "бандерівцями". Старшу доньку Катю навіть побили в школі, після чого родина вирішила переїхати на Прикарпаття. Але і тут, за їхніми словами, інколи чують за спинами "сепари".

Щоб шити сумки з тканини треба швейна машинка, матеріали, нитки та фурнітура. Основні витрати на старті склали близько 10 тисяч гривень. Готові вироби можна продавати на місцевих ярмарках та через інтернет. Найголовніше, шити щось нове, те, чого ще не роблять місцеві майстри. Про це Gazeta.ua розповідає Наталя Кобзар з Донецька. Вона з родиною переїхала жити у Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерка подарувала будинок родині переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі