четвер, 23 серпня 2018 19:11

Військові можуть отримати унікальні шоломи

Військові можуть отримати унікальні шоломи
Українські інженери створили систему доповненої реальності для бронетехніки. Фото: theverge.com

Українські інженери створили систему доповненої реальності для бронетехніки. Вона допоможе оператору танка, БТРа й іншої бойової техніки побачити, що відбувається назовні. Відображатиме статуси завдань, цілі, інтерактивні підказки розміщення дружніх і ворожих одиниць.

Система називається Land Platform Modernization Kit . Складається із шолома з окулярами, камер, закріплених на зовнішній частині техніки.

"Ймовірність того, що Land Platform Modernization Kit візьмуть на озброєння нашої армії - висока. Після перших продажів ми передамо декілька комплектів як допомогу в Збройні сили України. Вже отримали технічне завдання під танк Т-64. Так отримаємо дані про роботу системи в бойових умовах", - каже Gazeta.ua керівник проекту Limpid Armor Михайло Гречухін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новітню українську зброю вперше покажуть на військовому параді в Києві

Оператор одягатиме шолом і підключатиметься кабелем до центрального хаба. Його також установлюватимуть у бойовій машині. Туди надходитиме відеосигнал із камер, які закріплять на зовнішній частині машини. Система "склеїть" відеосигнал у 360-градусну панораму. Вона відображатиметься на окулярах шолома. Оператор бачить завжди певний кут загальної панорами відповідно від сторони, в яку повернувся.

Українська компанія Everest розробила нову бортову інформаційну систему Hermes-C2 (Command and Control), яка разом з комплектом допоміжного обладнання встановлюється на танк та інтегрується із засобами зв'язку. Пристрій забезпечує автоматизацію функцій командування та контролю.

Зараз ви читаєте новину «Військові можуть отримати унікальні шоломи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі