вівторок, 21 серпня 2018 11:18

На параді покажуть унікальну розробку для артилерії

На репетиції військового параду до Дня Незалежності вперше була показана машина управління вогнем артилерії комплексу автоматизованого управління "Оболонь-А".

Її розробили на Львівському заводі "ЛОРТА", повідомляє Український мілітарний портал.

Машина виконана на шасі багатоцільового тягача МТ-ЛБ.

Автор: Скріншот/gazeta.ua
  На репетиції військового параду вперше показали машина управління вогнем артилерії комплексу автоматизованого управління "Оболонь-А"
На репетиції військового параду вперше показали машина управління вогнем артилерії комплексу автоматизованого управління "Оболонь-А"

"Оболонь-А"– це автоматизована система управління нового покоління та високого інтелектуального рівня. Під час розробки блоків машин комплексу використана сучасна елементна база провідних зарубіжних виробників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спростували головні міфи про нову українську гармату "Богдана"

Машина може в автоматичному режимі здійснювати планування вогню, передачу цілевказівок кожній одиниці батареї, розгортання бойових машин із маршу та відкриття ними вогню за лічені секунди.

Автор: УМП
  Машина старшого офіцера батареї (1В26-1) на гусеничному шасі
Машина старшого офіцера батареї (1В26-1) на гусеничному шасі

Сучасний лазерний далекомір дозволяє такій машині визначати відстані до об'єктів на дальності до 9500 м. А панорамний приціл ПНК-6, завдяки тепловізійному каналу, здатен "побачити" ворожу ціль вночі на відстані до 4 км.

У Києві пройшла репетиція параду до Дня Незалежності. Хрещатиком рухалися колони військової техніки. Gazeta.ua пропонує переглянути відео з місця події. Як можна побачити на ролику, у репетиції бзяли участь танки, самохідні артилерійські установки, бронемашини, БТРи та багато іншої техніки.

Зараз ви читаєте новину «На параді покажуть унікальну розробку для артилерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі