понеділок, 23 листопада 2015 18:38

NASA показало добові фото Плутона і Харона
2

Поверхня  Харона
Фото: NASA
Поверхня Плутона

Національне управління з повітроплавання і дослідженню космічного простору опублікувало серію знімків поверхні Плутона і Харона, що показують повні добу Плутона. Знімки опубліковано на сайті NASA.

Як повідомляється, один день і Плутона і Харона триває приблизно однаковий час — близько 6,4 земної доби. Знімки поверхні небесних тіл зроблені апаратом New Horizons між 7 і 13 липня 2015 року. Деякі ділянки поверхні видні в більш низькій якості, так як при прольоті поблизу Плутона не були видні для камер зонда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астрономи знайшли найвіддаленішу планету Сонячної системи

New Horizons — перший космічний апарат, який зблизився з Плутоном. 14 липня 2015 року, зонд пролетів на відстані 12,5 тисяч кілометрів від поверхні Плутона. Після зйомки системи Плутон-Харон зонд попрямував до об'єкта поясу Койпера 2014 MU69, зближення з яких заплановано на 1 січня 2019 року.

Нагадаємо, Плутон відкрито 18 лютого 1930 року, довгий час вважався дев'ятою планетою Сонячної системи, проте в 2006 році його позбавили цього статусу, перемістивши в категорію карликових планет. Після уточнення діаметра небесного тіла за допомогою даних, переданих New Horizons, Плутона можуть повернути статус "повноцінної" планети.

Зараз ви читаєте новину «NASA показало добові фото Плутона і Харона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі