понеділок, 13 травня 2013 14:54

Запчастини до машини на радіоуправлінні коштують як для справжнього авто
29

Фото: Фото: Тарас Подолян

Минулими вихідними в столичному клубі технічних видів спорту "Моделіст" стартував Кубок 3-ох трас — міжнародний чемпіонат машин на радіоуправлінні. Участь у ньому взяло близько 60 учасників.

"Машина обійшлася мені у 8 тисяч гривень. Після кожного тренування чи змагання на запчастини витрачаю близько 1000 гривень. Професійної траси в Полтаві нема, тому тренуюся в парку. Якось один дядько спитав, скільки коштує моя машина. Коли назвав ціну, він сказав: "Краще б ти на ці гроші купив собі "копєйку". Хоч якийсь толк би був". Свою машину ніколи б не поміняв ні на яку тачку. Коли керую нею, здається, що сам їжджу за кермом супершвидкісної машини", - розповів кореспонденту Gazeta.ua учасник змагань Віталій Литвин з Полтави.

"У парку діти часто просять дати їм пульт управління. Але я принципово нікому не дозволяю. Якось дав поїздити сину знайомих. Так він на повній швидкості втаранився в дерево. Довелося повністю міняти корпус", - додав він.

Машини змагаються на 300-метровій трасі з перешкодами. Пілоти управляють ними із залізного подіуму. Машини гудуть і піднімають стовпи пилу. На трамплінах часто перевертаються і по кілька разів перекидаються у повітрі.

"Після кожних перегонів треба міняти гуму і підшипники. На це йде близько 100 доларів. Ціна запчастин приблизно така само як і для звичайних автівок, а сама машина коштує 2 тисячі доларів. Вона в мене їздить на нітрометановому паливі. 4-літрова каністра коштує 300 гривень. Її вистачає на 2-3 гонки. Моя модель розганяється до 70 кілометрів на годину. По вулиці не їжджу, бо гума швидко стирається об асфальт. Беру її з собою на дачу. Поряд є вертолітне поле, покриття якого ідеально підходить для такої машини", - розповів Станіслав Пацюченко з Херсону.

Наймолодшому учаснику змагань Олексію Голубку нещодавно виповнилося 8 років.

"Моя "Баггі" дуже міцна, бо в неї замість заліза — неокарбон. Вона легенька і дуже швидка. Її мені подарував тато на день народження. Тренуюся керувати нею лише під час занять на спеціальній трасі. Запускати машину вдома батьки не дозволяють. Якось не послухав. Тоді розбив двері буфету і ледь не розтрощив дзеркало на шафі", - поділився хлопчик.

2 і 3 етапи перегонів відбудуться в Дніпропетровську та Одесі наприкінці червня. Переможцям вручать грошові винагороди. Їх сформують із внесків учасників змагань.

Зараз ви читаєте новину «Запчастини до машини на радіоуправлінні коштують як для справжнього авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі