середа, 03 липня 2024 00:30

Чому старий одяг не можна пускати на ганчірки: основні причини

Чому старий одяг не можна пускати на ганчірки: основні причини
Зношеним одягом не можна мити підлогу Фото: pinterest

Українці здавна звикли економити і використовувати старі речі з новою метою. Зокрема, для прибирання. Це частина нашої ментальності, яка допомагає зберегти ресурси і знизити витрати.

Проте, важливо пам'ятати про здоров'я і ефективність, коли даєте старим речам нове життя.

Прибирання треба робити правильно, інакше легко накликати на себе біду.

Замість нових швабр, губок і ганчірок люди використовують старий одяг чи рушники. Насправді так робити не можна, про що попереджає народна мудрість.

Якщо одяг швидко зношується, значить, людина носила його регулярно і залишила на ньому частинку своєї енергії. Недарма кажуть, що в кожної людини є своя аура - енергетика, яку вона передає іншим людям і навіть речам.

На старі речі можна навести порчу, оскільки на них ще є енергетика людини. Миття підлоги - процес, який може нашкодити колишньому власникові речей.

У народі вважається, що мити підлогу старими речами - поганий знак. Це загрожує хворобами і бідами того, хто раніше володів цими речами. Якщо це доросла людина, то вона може страждати від легкого нездужання. Однак, якщо використовувати її одяг замість ганчірок дуже часто, це може накликати на неї серйозні захворювання. Особливо це правило стосується футболок, суконь, сорочок - одягу, тканина якого безпосередньо прилягає до тіла людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніхто й не помітить: п'ять домашніх справ, на які не варто витрачати час

Ситуація набагато небезпечніша, якщо господиня вирішила використовувати як ганчірки дитячі речі. Якщо на дорослих впливати набагато важче через їхній захист, то в дітей він не такий сильний. Тому, якщо мити їхнім одягом підлогу і відтирати бруд, дитина може стати примхливою і часто хворітиме.

Дуже часто люди пускають на ганчірки одяг покійної людини, але церква радить цього не робити. Якщо в покійного залишилися речі, які придатні для носіння, потрібно роздати їх нужденним. Ті, які використовувати вже неможливо, потрібно віднести на пустир і спалити. У жодному разі не можна пускати їх на ганчірки або викидати.

Якщо хочете приємно здивувати гостей стильний інтер'єром свого будинку, варто звернути увагу на деякі деталі. Саме вони можуть зіпсувати вигляд оселі на фоні ідеального порядку.

Позбудьтесь захаращених зон у кімнатах. Зайві речі створюють візуальний шум, не дають відчуття чистоти після прибирання. Тому подібного в домі краще позбутися навіть у тому випадку, якщо такі предмети зберігаються в коморі.

Зараз ви читаєте новину «Чому старий одяг не можна пускати на ганчірки: основні причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі