пʼятниця, 28 жовтня 2011 16:42

Усю панораму Барселони можна побачити на "гігафотографіі"

Усю панораму Барселони можна побачити на "гігафотографіі"

У Барселоні реалізували проект "гігафотографія" - фотопанорама міста, скомпонована з тисячі знімків, розширення якої може досягати 60 гігапікселів. Одну з таких фотографій опублікувала каталонська компанія Noupunt.

На знімку зображений готичний квартал, знятий з базиліки Санти Марії Пі, представлений у деталях і при цьому охоплює широке поле зору.

Для створення цієї панорами знадобилось чотири години роботи, протягом яких було знято 1400 фотографій за допомогою роботизованого устаткування. Кінцева фотографія має роздільну здатність 12 гігапікселів і займає 93 гігабайти пам'яті.

Ще одна подібна робота - панорама 360 градусів, виконана французьким фотографом Мартіном Лойєром, яка створена на основі 2 000 знімків і має розширення 21,1 гігапікселів.

Фотографія з максимальною роздільною здатністю 60 гігапікселів з 2 900 знімків можна подивитись на сайті www.lainformacion.com. На сайті фото "рухається" по горизонту зліва направо або навпаки.

Схожі панорами з безлічі інших фото маленьких розмірів роблять в інших містах. Наприклад, у Лондоні створили фотографію на 80 гігапікселів із майже 8 тис фотографій, а в Парижі панорама міста створена на 26 гігапікселів.

Зараз ви читаєте новину «Усю панораму Барселони можна побачити на "гігафотографіі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі