пʼятниця, 03 листопада 2023 11:27

Страх, біль чи загравання: що означають рухи хвоста у котів

Страх, біль чи загравання: що означають рухи хвоста у котів
Зазвичай коти та кішки використовують свої хвости, щоб передавати різні емоції і коли щось не так Фото: pinterest

Щоб мати повне уявлення, що відчуває ваша кішка, ви завжди повинні дивитися на мову тіла й навколишнє оточення.

Коли кішка "розмовляє" своїм хвостом, варто на це звертати увагу. Таким чином, вам хоче щось повідомити, пише dailypaws.

Прямий хвіст

Хвіст кота часто піднімається вгору, коли він гуляє в середовищі, де почувається впевнено. Коли вони підходять до інших котів, з якими вони мають дружні стосунки, це також є ознакою довіри та бажання спілкуватися.

Виляючий хвіст

Собаки виляють хвостом, щоб показати, що вони щасливі, але не коти. Насправді виляння котячого хвоста зазвичай означає прямо протилежне. Якщо дві кішки виляють хвостами одна перед одною, а їхні спини вигнуті й опущені голови, вони, можливо, збираються вступити в сутичку. Однак постійне виляння хвостом також може означати, що ваша кішка відчуває біль.

Тремтіння або здригання хвоста

Ваш кіт схвильований, мітить свою територію, або відчуває стрес, тривогу чи невпевненість, якщо його хвіст тремтить або здригається.

Хвіст прямий і жорсткий

Коли ваш кіт присідає і готовий кинутися, його хвіст витягується прямо і твердо, тому його можна використовувати як інструмент для балансування під час швидких поворотів або стрибків.

Помахи або змахування хвостом

Помах хвостом або помахи з боку в бік вказують на хвилювання, задуми, початок роздратування або на те, що ваша кішка відчуває біль. Це також може означати, що ваша кішка зосереджена, наприклад, коли спостерігає за птахом за вікном.

Підібраний хвіст

Підібганий хвіст може бути ознакою страху або болю.

Обмотка хвоста

Коли ваш кіт обвиває вас хвостом або волочить хвостом над вами, це ніжний, довірливий жест, схожий на те, як люди тримаються за руки або обіймають когось.

Роздутий хвіст

Якщо шерсть на хвості вашої кішки роздувається, а її тіло вигинається, це означає, що вона чимось налякана й дуже налякана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як котам вдається мурчати. Науковці зробили дивовижне відкриття

Хвіст у формі знака питання

Коли кінчик хвоста вашого кота утворює форму знака питання, це означає, що він щасливий або в грайливому настрої. Це також спосіб, яким коти, які є друзями, зазвичай вітають один одного.

Постукування хвостом

Коли ваш кіт розслаблений і стукає кінчиком хвоста, це означає, що він трохи роздратований або щось обмірковує.

Опущений хвіст

Чим нижче хвіст, тим обережніше чи невпевненіше почувається ваша кішка.

Більшість власників кішок знайомі з примруженими очима та повільним морганням, які вказують на те, що кішка щаслива.

Кішки використовують майже кожну частину свого тіла для спілкування. Розмахування хвостом, плескаті вуха і примружені очі — все це служить для того, щоб розповісти іншій тварині або людині про те, що відчуває кішка.

Зараз ви читаєте новину «Страх, біль чи загравання: що означають рухи хвоста у котів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі