четвер, 12 липня 2018 11:47

США забрали собак із Чорнобильської зони

США забрали собак із Чорнобильської зони
Із зони відчуження планують вивезти близько 200 безпритульних цуценят до США.

У липні цього року працівники Фонду чистого майбутнього Чорнобильської АЕС та компанія "НОВАРКА" вивезли з майданчика ЧАЕС 12 цуценят. Чотирилапі полетять до США, де їх влаштують до американських родин.

Із зони відчуження планують вивезти близько 200 безпритульних цуценят до США. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з управління зоною відчуження у Facebook.

Фонд чистого майбутнього Чорнобильської АЕС отримав усі необхідні дозволи для вивезення собак із ЧАЕС

"Усі собаки проходитимуть дозиметричний контроль, їх відмиють і відвезуть до Славутича у притулок для цуценят, що розташований на території кінноспортивної бази. Там вони перебуватимуть протягом наступних 45 днів",  - зазначено у повідомленні.

У Держагенстві розповіли, що у притулку є навчені інструктори. Вони щоденно за ними доглядатимуть. У вихідні кожен зможе прийти туди й пограти з цуценятами.

Нині у зоні відчуження перебувають майже 300 собак на території площею у 2,6 тис. кв. км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі відрізали голови цуценятам (фото +18)

У Вінниці на вулиці Гонти відкрився найбільший в області притулок для тварин. У ньому діє ветеринарна клініка та вольєри на 300 собак. Їх будуть стерилізувати та вакцинувати. На притулок витратили 6,9 мільйонів гривень. Поки працює в тестовому режимі.

Зараз ви читаєте новину «США забрали собак із Чорнобильської зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі