субота, 16 червня 2018 04:24

Відкрили найбільший притулок для тварин

  У Вінниці відкрили найбільший притулок для тварин. Фото: vn.20minut.ua
У Вінниці відкрили найбільший притулок для тварин. Фото: vn.20minut.ua

У Вінниці на вулиці Гонти відкрився найбільший в області притулок для тварин. У ньому діє ветеринарна клініка та вольєри на 300 собак. Їх будуть стерилізувати та вакцинувати.

На притулок витратили 6,9 мільйонів гривень. Поки працює в тестовому режимі. Зараз тут живуть 68 собак. Тварин будуть рекламувати в соцмережах, аби їх швидше забрали.

"Коли тварина потрапляє до притулку, її відводять до карантинного відділення на тиждень. Далі йде стерилізація та 7-10 днів перетримки. Потім 14 днів - вакцинації та дегельмінтизації. Після - ще місяць карантину", - каже директор притулку Іван Левінський.

У вольєрах зараз живуть породисті собаки та дворняжки. Вдловлюють їх на машині, де вбудовані дві клітки. Годують собак два рази на день. В меню - каша з м'ясом.

Через два місяці тварин будуть повертати на колишнє місце прибування. Тварина буде вже стерилізована та прищеплена. У неї вживлятимуть чіп. Там буде інформація про її прививки та місце знаходження.

Мер Вінниці Сергій Моргунов напередодні відкриття притулку започаткував флешмоб #Прихисти.

"Фотографуйтесь з вашими улюбленцями, яких ви підібрали з вулиці чи взяли з притулку, ставте хештег #Прихисти – разом привернемо увагу до цієї теми і допоможемо чотирилапим друзям", - пише міський голова на своїй сторінці Facebook.

Користувачі соцмереж в захваті від такої ідеї чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники чистять річку для туристів

У Вінниці з'являться підземні контейнери для збору сміття. Інноваційне рішення презентував на своїй сторінці Facebook мер міста Сергій Моргунов.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили найбільший притулок для тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі