неділя, 03 березня 2024 01:00

Як привчити кота до лотка: швидкий метод

Як привчити кота до лотка: швидкий метод
Привчити кота до лотка можна за кілька днів. Фото: unsplash.com

Коти відрізняються охайністю, мають власні звички, характер і повадки. Тому взявши в будинок кошеня господарі намагаються відразу привчити його до лотка.

Способи швидко вирішити таку проблему зібрала Gazeta.ua.

В першу чергу туалет для вихованців повинен бути зручним, стійким і достатнім за розмірами, щоб кошеня, а потім і доросла тварина там змогли розміститися. Найкраще спочатку поставити його в туалеті або ванній, де тварина зможе усамітнитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали популярні кімнатні рослини, які можуть отруїти домашніх тварин

У перші дні краще бути поруч з твариною і садити в лоток кожен раз, коли він поїв. Це дозволить зловити потрібний момент. У лотку обов'язково повинен бути наповнювач.

Якщо кіт сходив повз лотка, можна промокнути сліди "злочину" серветкою і покласти в лоток, а потім показати тварині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому варто "всиновити" тварину та допомагати притулкам

Після кожної правильно зробленої справи тварину потрібно хвалити – почухати за вушком або пригостити кормом.

Не можна лаяти кошеня, якщо він сів робити справи поруч або в сусідній кімнаті, його потрібно акуратно взяти і перенести в лоток.

Кішки ходять в туалет там, де є їх запах, тому важливо місця їх "злочинів" ретельно обробляти миючими засобами і спеціальними рідинами, що нейтралізують запах. Також важливо пам'ятати, що доступ до лотка повинен бути легким, без перешкод.

Якщо дотримуватися цих правил то вихованець почне ходити лише в лоток вже через три або п'ять днів. Аналогічні кроки потрібно і по відношенню до дорослого кота чи кішки.

Кішка Флоссі із Великої Британії потрапила до Книги рекордів Гіннесса, як "найстаріша кішка у світі". Тварині, що живе в Орпінгтоні на південному сході Лондона - 28 років. Згідно з Книгою, її людський вік дорівнює 120 рокам.

Зазначається, що пухнаста рекордсменка не чує на обидва вуха, у неї поганий зір. Але вона, як і раніше, сповнена енергії.

Зараз ви читаєте новину «Як привчити кота до лотка: швидкий метод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі