неділя, 27 листопада 2022 00:15

Найстаріша кішка у світі потрапила до Книги рекордів Гіннеса: фото та відео з довгожителькою
3

Кішка Флоссі із Великої Британії потрапила до Книги рекордів Гіннесса, як "найстаріша кішка у світі".

Тварині, що живе в Орпінгтоні на південному сході Лондона – 26 років. Згідно з Книгою, її людський вік дорівнює 120 рокам, пише "BBC Русская служба" в Instagram.

Зазначається, що пухнаста рекордсменка не чує на обидва вуха, у неї поганий зір. Але вона, як і раніше, сповнена енергії.

Кішка Флоссі має черепахове забарвлення. Звання "найстарішої кішки у світі" удостоїлась незадовго до свого 27-річчя
Фото: Cats Protection/Guinness World Records
Кішка Флоссі має черепахове забарвлення. Звання "найстарішої кішки у світі" удостоїлась незадовго до свого 27-річчя
Кішка Флоссі має черепахове забарвлення. Звання "найстарішої кішки у світі" удостоїлась незадовго до свого 27-річчя

Флоссі потрапила до своєї нинішньої господині Вікі Грін із розплідника організації Cats Protection.

"Я від початку знала, що Флоссі особлива, але не уявляла, що ділитиму будинок з рекордсменкою Гіннесса", – посміхається Грін.

На зорі свого життя кішка мешкала у зграї безпритульних при лікарні неподалік Ліверпуля. Одна зі співробітниць медустанови пожаліла і взяла пухнастика до себе жити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Переглянула 10 разів" – мережею несеться відео "котячого КПП" від ЗСУ

Флоссі провела з господаркою 10 років, а після смерті жінки кішку забрала собі сестра покійної. У новому будинку тварина прожила наступні 14 років, поки ця жінка не померла.

Так пухнаста довгожителька потрапила до притулку, а звідти до Грін, яка вже мала досвід догляду за літніми кішками.

У Книзі рекордів Гіннесса день народження Флоссі вказаний як 29 грудня 1995 року, без уточнення, наскільки точна ця інформація.

Найстарішою з кішок, що коли-небудь жили, вважається Крим Пафф. Вона дожила до 38 років. Померла 6 серпня 2005 року, пише CNN.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от BBC News l Русская служба (@bbcrussian)

Кіт Ларрі служить у резиденції прем'єр-міністра Великої Британії на Даунінг стріт, 10 в Лондоні. Ларрі потрапив в коридори влади 2011 року, з лондонського притулку для бездомних кішок і собак. Він успішно справлявся з поставленим завданням.

У Ларрі навіть є обліковий запис в Twitter, де, він обговорює нагальні проблеми Сполученого Королівства, влаштовує словесні баталії з Палмерстоном (іншим службовим котом). Він навіть привітав принца Гаррі з заручинами, висловивши стурбованість відсутністю у пари кішки.

Зараз ви читаєте новину «Найстаріша кішка у світі потрапила до Книги рекордів Гіннеса: фото та відео з довгожителькою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі