понеділок, 25 червня 2018 00:11

Птахів від вишень відлякують новорічним дощиком

— Немає спасу від шпаків у саду. Вишні й черешні ще не встигли дозріти, а половину ягід уже склювали. Чого тільки не робив. Навіть собаку в садку прив'язував. Вони його дні два побоялися й знову занадилися, — розповідає 43-річний Олег Трохимчук із селища Машівка Полтавської області. — Врятували мене музичні диски. В окремій коробці склав подряпані, що використовую як підставку під чашку. Розвісив їх на мотузці по гілках.

На одному місці почепив по 3–4 диски. Вони на вітрі свистять і виблискують. Допомагають повітряні кульки з намальованими фломастером очима. Їх птахи бояться. Також відлякує новорічний дощик або магнітна стрічка зі старих аудіо- та відеокасет. Утворюють блискучу павутину, що переливається на сонці.

— На одних деревах висіли диски, а на інших — зв'язані докупи пивні банки. Скотчем примотав до них маленьке дзеркало. Птахам вони сліплять очі й лякають гуркотом, коли стукотять одна об одну на вітрі.

Можна також натягнути між деревами дріт або шпагат, на який прив'язати стрічки з фольги, що блищатимуть і шарудітимуть.

— Дорогий, але дієвий засіб — ультразвуковий відлякувач. Він реагує на рух. Коли наближаються птахи — лунають голоси хижаків. Це відганяє непроханих гостей.

Зараз ви читаєте новину «Птахів від вишень відлякують новорічним дощиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі