четвер, 02 листопада 2006 17:29

Перці кладуть у пісок, а томати — у папір

Наш читач киянин Анатолій Фролов, 43 роки, запитує, як правильно зберігати перці, баклажани та помідори. Чоловік на своїй ділянці під Києвом вирощує городину без хімікатів і хоче споживати свої овочі якнайдовше.

Відповідає фермер з Білої Церкви Микола Вовчан, 50 років. На Куренівському ринку він продає свої овочі до самої весни.

— Перець чудово зберігатиметься всю зиму, якщо покласти його у дерев"яний ящик і засипати сухим річковим піском. Баклажани, загорнуті в газету та посипані попелом чи вугіллям, долежать до весни. А щоб під Новий рік мати свіжі помідори, відберіть гарні зелені плоди, загорніть їх у папір та покладіть у ящик із соломою. Сам ящик треба поставити у прохолодному місці — з температурою до +13°С.

Зараз ви читаєте новину «Перці кладуть у пісок, а томати — у папір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі