понеділок, 10 червня 2013 05:45

Картоплю кроплять кока-колою

— Ще літо не почалося, а бараболя на дачі вся в жуках, — каже 65-річна вінничанка Ганна Чабанюк. Має дачу біля станції Тюшки. — Руді, товсті. Ми при посадці вносили актару. Більше бризкати не хочу, бо маю алергію на хімію. Сусідка підказала покропити кока-колою. Вичитала в інтернеті, що помагає.

Того року змішала п'ять частин кока-коли на одну води. Багато жуків утекли, лишилися найстійкіші. Тоді покропила нерозбавленою колою. Чи в них роти позлипалися, чи що, але не лишилося нікого. Тепер для профілактики оббризкую все.

Ганна Чабанюк у вихідні поїхала на дачу з трьома 2-літровими пляшками кока-коли і спрайта.

— Жуки були всюди. Лазили і по городу, і по двору. Три штуки в хаті зі стелі впали в ліжко.

Зжерли вже цілу грядку. На кущах повно великих комах, на верхівках личинки все обліпили. У суботу вранці обприскала нерозбавленою колою. На грядку 10 метрів вилила 2 літри. Пару годин пройти там не могла — все жужжало і копошилося. Позліталися зелені мухи, оси, бджоли. В неділю побачила, що картопля надгризена, але жуків на ній нема. Великі колоради висять на листках поодинці, а дрібні геть усі зникли. Будемо так само бризкати баклажани і помідори.

Зараз ви читаєте новину «Картоплю кроплять кока-колою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі