середа, 08 листопада 2023 13:10

Восени добрива потрібно закладати глибоко: яка від цього користь

Восени добрива потрібно закладати глибоко: яка від цього користь
Восени при підживленні грядок добрива закладають глибоко. Фото: gettyimages.com

Підживлювати город добривами варто з осені. При цьому важливо закладати їх глибоко в змелю.

Справа в тому, що овочеві культури у перші 30-40 днів росту поглинають із ґрунту лише одну десяту частину поживних речовин, пише Gazeta.ua.

Основна маса живлення використовується городиною пізніше - на 40-50 день. Саме тоді поживні речовини сприяють утворенню та дозріванню врожаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим восени обробити грядки з часником, щоб був гарний урожай

До початку плодоношення або росту коренеплодів рослини вже матимуть розвинену кореневу систему, завдяки якій і добувають необхідні їм речовини з глибини ґрунту.

Власне, через це добрива, які вносять восени, слід занурювати в землю на глибину щонайменше 20 см. Але конкретні показники залежать від того, яку саме культуру вирощуватимете на грядці. Адже в кожної з них коріння досягає певної глибини.

Не слід також забувати про необхідність внесення добрив з настанням весни. Підживлюють город безпосередньо перед висадженням овочів та в перший місяць їхнього розвитку. Тоді у найпершу фазу росту рослини отримають достатньо живлення.

Щоб уже навесні ваші помідори пішли в ріст, уже зараз слід ретельно підготувати для них грядку. Подбати восени потрібно як про відкритий грунт для помідорів, так і про теплицю.

При цьому досвідчені городники радять не зволікати, адже осінь - найсприятливіший час для облагороджування грядок під томати.

Зараз ви читаєте новину «Восени добрива потрібно закладати глибоко: яка від цього користь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі