середа, 14 грудня 2022 02:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Шмигаль розповів, коли росіяни підуть з Запорізької АЕС

Шмигаль розповів, коли росіяни підуть з Запорізької АЕС
Коли росіяни підуть з Запорізької АЕС. Фото: Укрінформ

У міжнародних партнерів України наразі немає конкретної інформації щодо намірів РФ вивести війська з території Запорізької атомної електростанції.

Досі тривають переговори. Окупанти надзвичайно складно відносяться до ЗАЕС, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону, інформує Gazeta.ua.

"І ми розуміємо, що маємо, як і всю нашу землю, звільняти всі наші об'єкти, усі наші міста", – сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗАЕС та інші: у МАГАТЕ відзвітували про стан ядерних об'єктів в Україні

І французька сторона, і МАГАТЕ продовжують переговори щодо виведення російських військ із ЗАЕС.

Він нагадав, що на Запорізькій АЕС працює спостережна технічна місія МАГАТЕ, а найближчим часом такі місії будуть на всіх українських АЕС.

Російські окупанти готують чергові провокації на Запорізькій АЕС. Так, на територію захопленої атомної електростанції 7 грудня росіяни завезли кілька реактивних систем залпового вогню "Град". Зброю загарбники розмістили біля енергоблоку №6, повідомляє Укренерго.

Гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Ґроссі сподівається до кінця року вирішити ситуацію навколо Запорізької атомної електростанції. Російські окупанти найближчим часом можуть залишити територію ЗАЕС. Це стане одним з обов'язкових пунктів угоди між Києвом та Москвою, сказав він в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль розповів, коли росіяни підуть з Запорізької АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі