субота, 09 квітня 2022 10:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Рашисти рознесли будинки на Запоріжжі. Ходили по хатах і били чоловіків

Рашисти рознесли будинки на Запоріжжі. Ходили по хатах і били чоловіків
Запоріжжя продовжує успішно оборонятися від наступу окупантів. ФОТО: сторінка групи "Позитивне Запоріжжя" у Facebook

Окупанти продовжують накривати "градами" та артилерією Запорізьку область. Зруйнували вісім житлових будинків у місті Оріхів.

Загалом загарбники стріляли у напрямку 11 населених пунктів регіону. Пошкодили газопроводи в районі Гуляйполя і Оріхова, повідомили в офіційному телеграм-каналі Запорізької обласної військової адміністрації.

"Окрім цього окупанти блокують місця та коридори евакуації мирного населення з районів ведення бойових дій", - йдеться у дописі.

В ОВА підтвердили інформацію щодо ліквідації п'ятьох окупантів та знищення техніки загарбників, яку раніше повідомили захисники Запорізького краю на власній сторінці у Facebook.

"В Енергодарі окупанти захопили приміщення "Укртелекому". Вкрали та пошкодили все обладнання. Ворог намагається відключити український зв'язок та інтернет для безперешкодного ведення брехливої пропаганди серед містян", - додали в адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Сумщини розповів про звірства російських солдатів

У селі Верхній Токмак загарбники їздять по домах та шукають учасників АТО/ООС, вказано у дописів.

"Обшукують та б'ють чоловіків. Потім їх викрадають, відвозять у невідомому напрямку, а мешканцям села погрожують. Подібна ситуація склалася і в Енергодарі, де росіяни намагаються знайти людей із українською державницькою позицією та вчинити над ними розправу. А у Мелітополі два дні тому окупанти викрали 66-річного пенсіонера, колишнього співробітника СБУ із власного будинку", - заявили в адміністрації.

За добу з тимчасово окупованих Маріуполя та Бердянська власним транспортом і евакуаційними автобусами змогли виїхати 5158 людей, за даними обласної адміністрації.

Втрати особового складу окупантів на ранок 9 квітня орієнтовно становлять близько 19,1 тис. осіб. Остаточні дані уточнюються, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

"Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій", - зауважили в Генштабі.

Зараз ви читаєте новину «Рашисти рознесли будинки на Запоріжжі. Ходили по хатах і били чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі