субота, 09 квітня 2022 09:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Голова Сумщини розповів про звірства російських солдатів

Голова Сумщини розповів про звірства російських солдатів
Станом 6 квітня жертв серед мирного населення було 118 Фото: facebook.com/Zhyvytskyy

На Сумщині після звільнення від загарбників продовжують знаходити тіла вбитих окупантами мирних жителів. Цивільні помирають у лікарнях від отриманих поранень.

Станом 6 квітня жертв серед мирного населення було 118, розповів голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, пише DW.

"Кількість жертв щодня збільшується. Ми знаходимо все нові й нові тіла загиблих. Тіла, які знаходимо зараз, зі слідами катувань, зі зв'язаними руками та ногами, застрелені після катувань пострілами в голову", - говорить він.

Кілька людей підірвалися на залишених окупантами розтяжках і мінах вже після звільнення області.

"Великі жертви серед військових. Понад 70 військовослужбовців загинуло у військовій частині в Охтирці, куди скинули авіабомбу. Під завалами знаходимо нові тіла, ще люди помирають у лікарні від нанесених поранень", - сказав він.

У Тростянці загарбники розстріляли автомобілі ритуальної служби, і забороняли місцевим жителям ховати тіла розстріляних.

"У місті не надавалася медична допомога, бо через тиждень окупації вони розграбували, розтрощили станції надання екстреної меддопомоги, викрали всі ліки й препарати, які там були, знищили чотири автомобілі екстреної допомоги. А в місті було дуже багато поранених, яким не надавали допомоги. Цих людей ховали просто у дворах чи на городах. Місцевим вдалося на кладовищах поховати всього кілька людей", - говорить глава ОВА.

Окупанти забирали людей з дому, давили танками жителів прямо в авто, розстрілювали гуманітарну допомогу, стріляли по домівках і лікарнях запальними патронами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буде "гарячий прийом": біля Сумщини окупанти готуються до наступу

"У Конотопі, наприклад, тільки 10% уцілілих вікон залишилося. Російські нелюди стріляли по всьому, що було у них на шляху. Тому люди боялися бути в будинках, тікали в городи, ховалися в силосних ямах, болотах", - сказав Живицький.

На Сумщині укріплюють блокпости, опорні пункти, і розуміють, що навіть після перемоги України в найближчі роки, лишатися у стані спокою не можна.

Зараз ви читаєте новину «Голова Сумщини розповів про звірства російських солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі