вівторок, 03 жовтня 2023 06:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти прослуховують розмови й встановлюють камери спостереження

Окупанти прослуховують розмови й встановлюють камери спостереження
Окупанти намагаються завадити мешканцям ТОТ передавати інформацію Силам оборони. Фото: pixabay.com

Росіяни на окупованих територіях Запоріжжя встановлюють камери спостереження та нові вежі мобільного зв'язку, що прослуховуються.

Окрім цього, фіксується посилення радіоелектронної боротьби, повідомляє Центр національного спротиву.

"Такі вежі з'явилися в Мелітополі та Бердянську", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни кидають на штурми зеків. Ними замінили "вагнерів" – командир батальйону "Свобода"

Таким чином окупаційні адміністрації та війська ворога намагаються ускладнити процес передачі інформації для місцевих партизан.

"Місцеве підпілля систематично інформує Сили оборони про пересування та розміщення сил і засобів росіян на тимчасово окупованих територіях. Інформація від підпілля допомагає завдавати ударів по ворогу", - зазначили в ЦНС.

Співробітники Служби безпеки України задокументували численні спроби спецслужб РФ розхитати внутрішню ситуацію в Україні через фейкові повідомлення про мінування інфраструктури в різних населених пунктах України.

Більшість інформації про псевдомінування надходила як інтернет-повідомлення з території РФ, а також від українських "абонентів". Слідчі встановили, що для розсилання повідомлень російські спецслужби все частіше залучають неповнолітніх дітей.

Для вербування українських підлітків окупанти використовують заборонену соцмережу "ВКонтакте" й підконтрольні їй Telegram-канали та ігрові інтернет-платформи.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти прослуховують розмови й встановлюють камери спостереження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі