пʼятниця, 01 квітня 2022 10:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Із Бердянська намагаються евакуювати людей. Окупанти заважають

Із Бердянська намагаються евакуювати людей. Окупанти заважають
Із Бердянську сьогодні мають виїхати колони з евакуйованими українцями. ФОТО: en-media.tv

Із тимчасово окупованого Бердянська сьогодні мають вивезти частину містян та маріупольців, які прибули до міста. Їх вже розсаджують в евакуаційні автобуси, що поїдуть до Запоріжжя.

Колона завантажена попередньо на 50%, повідомив у власному телеграм-каналі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Основна проблема знову полягає в тому, що росіяни не впускають автобуси до Бердянська та не дуже охоче пропускають людей на погрузку із Бердянська", - йдеться у повідомленні.

Маріуполь залишається небезпечним для в'їзду та виїзду власним транспортом, додав радник мера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники Запоріжжя вбили 32 окупантів. Знищили їхню техніку

"Окупанти зі вчора категорично не пропускають гуманітарні вантажі в місто, навіть у малих обсягах. Досі залишаються незрозумілими причини таких дій, але наші прогнози залишаються невтішними. Ми не бачимо реального бажання росіян та їхніх сателітів надати можливість маріупольцям евакуюватися на контрольовану Україною територію", - додав Андрющенко.

Бердянськ був окупований росіянами наприкінці лютого. Загарбники почали використовувати міський порт для доставки кораблями палива, особового складу та військової техніки.

24 березня ЗСУ знищили один із військових кораблів росіян "Саратов". По ньому українці випустили "Точку-У" - зброю, яка зазвичай не використовується для боїв на морі.

Зараз ви читаєте новину «Із Бердянська намагаються евакуювати людей. Окупанти заважають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі