вівторок, 29 березня 2022 07:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Унікальна ситуація: корабель "Саратов" знищили зброєю, яка не призначена для боїв на морі

Унікальна ситуація: корабель "Саратов" знищили зброєю, яка не призначена для боїв на морі
Корабель "Саратов" був знищений у Бердянську. ФОТО: скріншот

Російський десантний корабель "Саратов" у порту Бердянська знищили зі зброї, яка не призначена для ведення бойових дій на морі.

Це унікальна ситуація, бо раніше ніхто не використовував "Точку-У" проти кораблів, розповів в ефірі телеканалу Рада генерал-майор Служби безпеки України Віктор Ягун.

"Із початку війни ЗСУ провели вже кілька подібних операцій. Це те, що ми "накрили" ракетними комплексами із берега патрульний корабель біля Одеси. І те, що ми використали ПЗРК проти катера, і те що ми використали проти цього корабля "Точку-У" — це унікальні ситуації. Ці ситуації можуть учити тому, як можна використовувати не пристосовану для боїв на морі зброю", — заявив Ягун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищений "Саратов": показали, як горить російський корабель

Знищувати техніку українським військовим допомагають дані отримані від населення тимчасово окупованих територій. Вони надходять регулярно, додав генерал.

Великий десантний корабель "Саратов" ЗСУ знищили у порту Бердянська вранці 24 березня. Спершу повідомлялося, що було потоплено судно "Орськ", але пізніше дані стосовно назви були уточнені.

Знищити корабель допомогли агенти із Росії, заявив пізніше керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

"Саратов" міг одночасно перевозити десятки одиниць військової техніки та біля 400 десантників.

Зараз ви читаєте новину «Унікальна ситуація: корабель "Саратов" знищили зброєю, яка не призначена для боїв на морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі