вівторок, 01 березня 2022 21:29

Гуманітарної допомоги потребуватимуть біля 16 млн українців - ООН

Гуманітарної допомоги потребуватимуть біля 16 млн українців - ООН
В ООН почали збирати гроші на допомогу українцям. ФОТО: Укрінформ

Організація Об'єднаних Націй звернулася до світу із закликом терміново виділити $1,7 млрд на гуманітарну допомогу українському населенню.

У найближчі місяці допомоги та захисту потребуватимуть біля 12 млн людей в середині держави та 4 млн українських біженців за кордоном, заявили в Управлінні ООН з координації гуманітарних питань.

"Це найбільш темний час для народу України. Нам потрібно активізувати наші зусилля аби захистити життя і гідність простих українців", - заявив представник ООН Мартін Гріффітс.

Зібрані кошти мають піти на житло, медичну допомогу, їжу тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім'я згоріла миттєво: під час атаки на телевежу загинули перехожі

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Гуманітарної допомоги потребуватимуть біля 16 млн українців - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі