пʼятниця, 01 квітня 2022 07:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Директори шкіл і садочків окупованого Мелітополя відмовилися співпрацювати з росіянами

Директори шкіл і садочків окупованого Мелітополя відмовилися співпрацювати з росіянами
Директори низки мелітопольських навчальних закладів написала заяви на звільнення. Фото: facebook.com/IvanFedorovMelitopol

У Мелітополі на Запоріжжі всі без винятку директори шкіл і керівники дитячих садочків написали заяви на звільнення, аби не співпрацювати з російськими окупантами.

Про це 31 березня заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров у Facebook.

"Дякую керівництву шкільних і дошкільних закладів міста. Сьогодні всі без винятку директори написали заяви про звільнення на знак протесту проти співпраці з окупантами", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частина військ РФ пішла з Київської області в Білорусь - Генштаб

Водночас деякі голови ОСББ у Мелітополі надають окупантам списки покинутих квартир, які згодом займають російські військові. Влада знає, хто співпрацює з окупантами. Правоохоронці вже порушили справу за цими фактами.

У тимчасово окупованому Мелітополі російські військові викрали начальницю міського відділу освіти Ірину Щербак, вимагаючи відновити навчання російською мовою. В місті заблоковані інтернет та мобільний зв'язок, мешканці не можуть навіть зателефонувати до екстрених служб.

Зараз ви читаєте новину «Директори шкіл і садочків окупованого Мелітополя відмовилися співпрацювати з росіянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі