понеділок, 28 березня 2022 22:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Мелітополі окупанти викрали начальницю відділу освіти та змушують навчати за російською програмою

У Мелітополі окупанти викрали начальницю відділу освіти та змушують навчати за російською програмою
Поки у Мелітополі навчання не відновлюватимуть. Фото: скріншот з відео

У тимчасово окупованому Мелітополі російські військові викрали начальницю міського відділу освіти Ірину Щербак та вимагають відновити навчання російською мовою.

Про це повідомив у Facebook у прямому ефірі міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, мелітопольці ефір не побачать, бо в місті вже другу добу йде інформаційна війна. Там заблоковано інтернет та мобільний зв'язок, а мешканці не можуть навіть зателефонувати до ектренних служб.

Федоров повідомив, що окупанти в місті вимагають проводити навчання російською мовою та за російською програмою. Вчителі та вихователі від цього відмовляються.

"Окупанти ходять по школах, дитячих садках і змушують наших вчителів, наших вихователів відновити навчальний процес за якоюсь незрозумілою російською програмою. Жоден директор школи та дитячого садка не погодився взаємодіяти з окупантами. Вони не знайшли нічого кращого, як сьогодні вкрали начальницю управління освіти Ірину Щербак і пред'явили їй розтрату державних коштів", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, яка російська техніка була на аеродромі Мелітополя до удару ЗСУ

Він наголосив, що таким чином окупант намагається залякати та застосувати силу проти мешканців міста. Федоров акцентував, що наразі навчання в Мелітополі відновити неможливо.

Також міський голова повідомив, що ситуація наразі в Мелітополі залишається контрольованою.

"Ми володіємо ситуацією. Бойові дії йдуть на військових і по військових об'єктах", - сказав він.

Крім цього, Федоров додав, що гуманітарний конвой, який відправили чотири дні тому, до міста поки не дійшов.

У Мелітополі зв'язок з містом зник близько 16:00 в суботу, 26 березня. Окупанти повністю заблокували українських мобільних операторів. Натомість в місті працюють російські оператори.

Зараз ви читаєте новину «У Мелітополі окупанти викрали начальницю відділу освіти та змушують навчати за російською програмою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі