пʼятниця, 29 березня 2019 15:46

Перебування спостерігачів на виборах опинилося під загрозою

Перебування спостерігачів на виборах опинилося під загрозою
Перебування спостерігачів на виборах Полтавщини опинилося під загрозою. Фото: Depositphotos

На Полтавщині під загрозою опинилася робота спостерігачів на виборах.

Про це повідомили на сторінці Громадянської кампанії захисту права на вибір Полтавщини в соцмережі.

Як повідомляють активісти, на даний момент окружні виборчі комісії на Полтавщині ще не отримали від Центральної виборчої комісії бланків посвідчень для офіційних спостерігачів у повному обсязі. Це може призвести до зриву роботи спостерігачів.

В окружних виборчих комісіях №144 (центр округу в м. Полтава), №146 (м. Кременчук) станом на 15:30 бланки посвідчень спостерігача відсутні.

В окружній виборчій комісії №147 (Миргород) посвідчення для спостерігачів від кандидатів є, а для спостерігачів від громадських організацій - не вистачає.

В окружну виборчу комісію №145 посвідчення спостерігачів надійшли близько 15-ї сьогодні, 29 березня. У виборчих комісіях №149 (Карлівка) та №151 (Лохвиця) бланки є, посвідчення видаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про голосування на виборах - основні правила

"Якщо завтра ОВК отримають бланки посвідчень, їх ще треба буде заповнити та поставити підписи й печатки. У міських округах можна буде ввечері передати спостерігачам посвідчення, а в сільських доведеться вночі розвозити. У будь-якому разі, можливість присутності спостерігачів на останніх перед виборами засіданнях дільничних комісій уже фактично зірвано", - вважає координатор Громадянської кампанії в Полтавській області Олег Слизько.

У бюлетені на виборах президента 31 березня будуть прізвища 39 кандидатів, ставити штамп "вибув" дільничні комісії не уповноважені. Про це повідомила Центральна виборча комісія.

Зараз ви читаєте новину «Перебування спостерігачів на виборах опинилося під загрозою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають