четвер, 18 липня 2019 12:35

Зняли відео про монумент танкістам під Полтавою - цікаві історичні факти

Зняли відео про монумент танкістам під Полтавою - цікаві історичні факти
У селі Розсошенці Полтавського району є монумент слави танкістів, який потребує ремонту. Фото: Іван Окара

Відео про історію танкового захисту Полтави в часи Другої світової війни створили на одному з міських телеканалів.

Про відеокліп "Газеті" розповів автор ідеї Іван Окара.

Монумент "Слава героям-танкістам" стоїть під Полтавою в селі Розсошенці неподалік повороту до села Горбанівка з автотраси Полтава - Олександрія. Нині це територія Щербанівської ОТГ.

Неподалік компанія "Комбінат виробничих підприємств", де Іван працює помічником директора, будує мікрорайон. Чоловік звернув увагу на занедбаний пам'ятник. Зацікавився, бо його дідусь був танкістом.

"Почав шукати інформацію про цей монумент і знайшов посилання на книжку "Время танковых атак", яку написав командир 10-го танкового полку, учасник подій під Полтавою Василь Архіпов. Там є розділ "Дело было под Полтавой". Раніше казали, що Полтава здалася без бою, німецьких солдатів зустрічали хлібом-сіллю. На жаль, правду про ці події мало знають у нашому місті", - розповів Іван Окара.

Від знайомого, який живе в тому районі, Окара дізнався, що монумент героям-танкістам не шанують. Там скидають сміття, справляють природні потреби, розпивають алкоголь. Тому хоче розповісти про військову славу захисників Полтави та відновити територію навколо пам'ятника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як наводили лад на одному з кладовищ на Полтавщині — фото

Наступного року територію біля стели планують облаштувати. Укріпити фундамент, прокласти пішохідну доріжку, встановити декоративну огорожу, розбити газони чи клумби. Роботи виконає Комбінат виробничих підприємств.

Відео про історію танкового захисту Полтави зняли на каналі poltavske.tv. Автор проекту планує створити інформаційні відеороліки і про інші об'єкти в Полтаві та її околицях.

У селі Коломацьке Полтавського району продовжується ремонт клубу.

Зараз ви читаєте новину «Зняли відео про монумент танкістам під Полтавою - цікаві історичні факти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають