середа, 10 липня 2019 09:25

Щербанівська сільрада самовільно роздає в оренду державні землі

Щербанівська сільрада самовільно роздає в оренду державні землі
Дорогу вздовж траси М-22 в селі Розсошенці віддали під комерційне використання без погодження зі Службою автомобільних доріг. Фото: Ольга Стенько

У Щербанівській ОТГ в Полтавському районі без погодження з органами державного управління віддали в комерційне використання землю вздовж траси державного значення.

Про це повідомили на офіційній сторінці Служби автодоріг у Полтавській області.

Мова про розміщення торгівельних павільйонів та магазинів в селі Розсошенці. Земельні ділянки на умовах сервітуту роздавали підприємцям в Щербанівській сільраді. Такі рішення є неправомірними, заявляють у Службі автомобільних доріг, яка обслуговує дорогу М-22 Полтава-Олександрія.

"Відповідно до Закону України "Про автомобільні дороги", будівництво споруд, об'єктів дорожнього сервісу, АЗС, прокладення інженерних мереж та виконання інших робіт у межах смуги відведення здійснюються згідно з дозволом органів державного управління автомобільними дорогами та за попереднім погодженням з відповідними підрозділами Національної поліції в порядку, передбаченому законодавством України. На жаль, не всі виконують норми закону. Так Щербанівська ОТГ без погодження зі Службою видає дозволи на розміщення торгівельних об'єктів вздовж автодороги Полтава-Олександрія", - коментують в облавтодорі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адреналін та мотоцикли - як минув міжнародний Cossacks Pitbike Cup — фото

Міністерство освіти і науки України виділить майже 2 мільйони гривень, аби ліквідувати вуличні шкільні вбиральні на Полтавщині. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич. У суботу вона відвідала Полтавщину та, зокрема розсошенську гімназію.

Зараз ви читаєте новину «Щербанівська сільрада самовільно роздає в оренду державні землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають