пʼятниця, 23 серпня 2019 11:05

У Карлівському районі випилюють лісопосадки - поліція з'ясовує, чи законно

У Карлівському районі випилюють лісопосадки - поліція з'ясовує, чи законно
У Карлівському районі фермери боряться зі знищенням лісопосадок. Фото: depositphotos

У Карлівському районі місцеві мешканці зловили чоловіків, які самовільно випилюють дерева лісопосадок. У поліції перевіряють цей факт.

Відео з'явилося на сторінці СТОВ "Світоч" в соцмережі.

Співробітники сільськогосподарського товариства зняли відео на межі Карлівського й Чутівського районів. У дописі розповіли - невідомі пиляють дерева на території Максимівської сільради. Ці землі орендує сільськогосподарське товариство "Світоч".

"Генеральний директор СТОВ "Світоч" піймав і викрив злочинну банду, що вирубує цілі лісосмуги, довголітні дуби та інші сорти дерев. Апетити ростуть не на жарт. Як видно на відео, загружена вантажна машина MAN, уявіть, вже навіть не "Газон". І це, на жаль, не перший випадок, коли Василь Кириченко ловить таких злодіїв", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ блокувала незаконну вирубку лісу

Представники сільськогосподарського товариства звернулися до правоохоронців.

"Та фура, що задокументована на відео - то приватне підприємство, що має документи на вирубку. Так званий "порубочний квиток". Вони займаються саме чисткою посадок. Але пони залізли на територію сільськогосподарського підприємства "Світоч". Поліція відкрила кримінальне провадження за незаконну вирубку. Але чи вони дійно залізли на чужу територію, зараз встановлює слідство. Також з'ясовують територію, на якій мали право проводити вирубку ці підприємці, і чи законні їхні дозволи", - прокоментував подію прес-офіцер ГУ НП Полтавської області Роман Грішин.

Указ про додаткові заходи щодо раціонального використання лісових ресурсів та удосконалення системи управління лісовою галуззю підписав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «У Карлівському районі випилюють лісопосадки - поліція з'ясовує, чи законно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають