вівторок, 26 червня 2012 20:39

У Мінрегіоні запевнили, що будівельна галузь виходить з кризи

У Мінрегіоні запевнили, що будівельна галузь виходить з кризи
Будівельна галузь в Україні виходить з кризи, каже чиновник. Фото: rollerblinds.com.ua

Будівельна галузь в Україні виходить з кризи.

Про це заявив директор департаменту розвитку будівельної діяльності, ціноутворення та економіки будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Петро Губань у ефірі Українського радіо.

"Показники діяльності, які в нас є, свідчать про поступовий вихід галузі з кризи. Якщо ми візьмемо дані 2011 року, то видно, що порівняно з 2010 роком відбулося нарощування обсягів робіт. В 2011 році було вкладено 209 мільярдів гривень капітальних інвестицій, що на 22% більше за 2010 рік. Також важливим показником є будівництво житла. В 2011 році ми збудували 9,4 мільйона квадратних метрів житла, що більше, ніж в 2010 році", - сказав він.

За його словами, позитивна динаміка спостерігається і упродовж перших п'яти місяців 2012 року.

"Капітальні інвестиції - 48 мільярдів гривень, що на 23% більше, ніж в 2011 році. Також збільшено і будівельні роботи: хоча за підсумками першого кварталу було відставання, но зараз набираємо темпи", - зазначив Губань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криза почистить наші кишені, шлунки, а потім мізки - Сугоняко

У свою чергу, директор аналітично-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко зазначив:

"Що стосується житлового будівництва, то тут картина не така вже і хороша. Річ у тім, що змінилася статистика: зараз прийнято спрощений механізм прийняття в експлуатацію житла, збудованого самочинним способом. Раніше таке житло не враховували в статистиці".

Зараз ви читаєте новину «У Мінрегіоні запевнили, що будівельна галузь виходить з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі