понеділок, 18 червня 2012 14:27

Експерт про знесення старого житла: не можна бездумно "запускати бульдозер"

Експерт про знесення старого житла: не можна бездумно "запускати бульдозер"
Перш ніж зносити, житло треба обстежити, каже експерт. Фото: promtehstroi.ru

Знесенню мають підлягати лише ті будинки, які неможливо реконструювати.

Про заявив віце-президент Асоціації фахівців з нерухомості Дмитро Корчев у ефірі "Ера-FM".

"Старі будинки, які не придатні для реконструкції, треба не жаліти і зносити. Але чіпати ті, які можна реконструювати, а ще і без відселення мешканців - це не дуже по-державному. Не можна "запускати бульдозер", а потім витрачати величезні кошти на те, щоб переробити", - сказав він.

За його словами, житловий фонд спочатку має бути обстеженим, після чого треба сформувати програму дій з реконструкції або знесення будинків.

Нагадаємо, раніше на засіданні уряду прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про необхідність почати реконструкцію застарілого і знесення старого житла.

"Пора починати реконструкцію застарілі і знесення старого житлового фонду. Це також складова частина програми доступного житла. Дуже масштабна складова, оскільки такого житлового фонду в нас до 60%. Тому вся комплексна програма набуває для нас надзвичайної важливості", - сказав глава уряду.

Разом з цим він вважає необхідним будівництво цілих мікрорайонів доступного житла.

Зараз ви читаєте новину «Експерт про знесення старого житла: не можна бездумно "запускати бульдозер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі