вівторок, 12 червня 2012 20:27

Близнюк пояснив, чому "доступне" житло розкуповують повільно

Близнюк пояснив, чому "доступне" житло розкуповують повільно
Анатолій Близнюк: Програма зараз працює, є 88 об'єктів. Фото: job-sbu.org

Громадяни не надто активно укладають договори про участь у програмі доступного житла.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк у ефірі "Ера-FM".

"Ми можемо надати до кінця року більше 30 тисяч кредитів, але люди йдуть повільно. Вони спочатку дивляться, які квартири можуть взяти, потім дивляться умови, потім ідуть збирають чи й ідуть у відпустку", - сказав він.

Розповідаючи про перебіг програми доступного житла, Близнюк зазначив:

"Програма зараз працює, є 88 об'єктів, більше 5 тисяч людей вже сказали, що готові бути в цій програмі, а забудовники надали 3300 квартир".

Нагадаємо, 6 червня під час засідання уряду прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що темпи укладення кредитних угод за програмою придбання доступного житла незадовільні.

Зазначимо, що уряд розширив коло претендентів на поліпшення житлових умов, які зможуть отримати іпотеку під 3% річних. Тепер середньомісячний дохід позичальника та членів його сім'ї повинен бути до 10 середньомісячних зарплат (29,42 тис. грн для України; 45,92 тис. грн для Києва), тоді як раніше поріг був обмежений п'ятьма середніми зарплатами (для України - 14,71 тис. грн).

Зараз ви читаєте новину «Близнюк пояснив, чому "доступне" житло розкуповують повільно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі