вівторок, 26 червня 2012 15:05

Краще не здешевлювати житло, а збільшувати зарплати - експерт

Краще не здешевлювати житло, а збільшувати зарплати - експерт
Олександр Рубанов: На жаль, у нас акцент робиться на тому, щоб робити дешевшим квадратний метр. Фото: focus.ua

Рішенням житлової проблеми в Україні може бути збільшення доходів громадян, а не здешевлення вартості квадратного метра житла.

Таку думку висловив президент Союзу фахівців з нерухомого майна Олександр Рубанов в ефірі "Ера-FM".

"На жаль, у нас акцент робиться на тому, щоб робити дешевшим квадратний метр. Але чомусь ніхто не говорить про те, щоб зробити так, щоб громадяни гідно заробляли, отримували гідну зарплату, яка дозволяла б їм купувати ці квадратні метри, харчуватися і одягатися", - сказав він.

"Не тільки в Україні, а й фактично в усьому світі основним споживачем квадратних метрів житла, що будуються, є представники так званого малого та середнього бізнесу. Якщо їм не заважати, створити комфортні умови для роботи, то вони самі вирішили б цю житлову проблему. На жаль, сьогодні всі ініціативи, які у нас мають місце бути, м'яко кажучи не сприяють розвитку малого та середнього бізнесу", - додав Рубанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Семенюк-Самсоненко розповіла, коли держпідприємства можна продавати за копійки

Говорячи про пропозицію прем'єр-міністра Миколи Азарова, щоб бізнес забезпечував своїх співробітників житлом, експерт зазначив:

"Що стосується комерційних підприємств, то є такий досвід надання житла своїм співробітникам. Але в даному випадку йдеться не про купівлю співробітником житла. Просто підприємство будує житло і здає його в оренду співробітникам. Таким чином воно зберігає цінні кадри".

Зараз ви читаєте новину «Краще не здешевлювати житло, а збільшувати зарплати - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі