понеділок, 17 жовтня 2022 15:43

Як підготувати житло до зими

 

Вже давно не секрет, для українців, що опалювальний сезон взимку 2022-2023 року буде важким. Після останніх масових обстрілів міст України прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що мінімально допустиме значення температури в квартирах буде +16 градусів.

Як врятуватися від холоду у квартирі?

Одним із найбільших джерел тепловтрат є вікна та балконні блоки, а саме до 70%. Зараз ми розглянемо кілька типів житла, і розберемося, які заходи і де, можна зробити, щоб зробити цей опалювальний сезон комфортнішим.

1. Багатоповерхівки Києва, які збудовані до 2000 років. Під цей тип будинків підходять "Сталінка", "Хрущовка", "Чешка", "96-я серія" і т.д.

Ці будинки будувалися з дерев'яними не сучасними вікнами та балконними блоками, через які дуже великі тепло втрати. Зумовлено це тим, що в той час мало хто думав про енергоефективність, оскільки ресурси були не дорогими і їх вистачало. У таких типах будинків фахівці компанії Wenster рекомендують замінити старі конструкції на металопластикові. У кліматичній зоні України, за вимогами ДСТУ, необхідно ставити п'ятикамерні вікна з монтажною шириною 70 мм. Крім наявності 5 камер у віконному профілі товщиною 70 мм, основним плюсом є можливість встановлення двокамерних енергозберігаючих склопакетів, товщиною 40 мм. Якщо є можливість, краще встановлювати вікна з німецького профілю (Rehau, Salamander). Їх вартість дорожча за вікна з українського профілю, але якість, довговічність і зручність при експлуатації - це серйозний аргумент. Змінивши старі дерев'яні вікна на металопластикові, Ви досягнете значного зменшення втрати тепла та економії коштів на опалення.

2. Будинки, які були побудовані після 2000-х років та сучасні "Новобудови".

Найчастіше, після 2000-х років, а тим більше в наш час, при будівництві будинків, встановлюють металопластикові вікна. Але, через те, що забудовник часто хоче заощадити на будматеріалах, встановлюються однокамерні або двокамерні склопакети без енергозбереження, а також якість установки м'яко кажучи "кульгає". У такому випадку можна поміняти самі склопакети зі звичайних на енергозберігаючі. Перейшовши за цим посиланням https://oknaeuro.kiev.ua/ukr/steklopakety#anchor , Ви зможете побачити таблицю з наведеними даними та зрозуміти наскільки збільшиться коефіцієнт теплопередачі, при заміні того чи іншого склопакета. Крім того, при продуванні з самої стулки потрібно зробити регулювання та підібгати замки, а при необхідності замінити ущільнювач на товстіший. Якщо дме з-під вікна, слід загерметизувати стик вікна з підвіконням, якщо дме з-під підвіконня, потрібно перевірити якість пропінювання під ним, і при необхідності виправити недоліки.

3. Окремою темою зменшення тепловтрат потрібно виділити балкон.

Якщо зроблено якісний ремонт балкона або лоджії, втрата тепла квартири буде значно меншою. У багатьох будинках до 2000-х років, можна зробити збільшення площі балкона за рахунок виносу конструкції або виносу підлоги. Таким чином, після скління та грамотного утеплення балкона, збільшиться утеплена площа, а отже, і зменшуються тепловтрати.

Не кожна людина може і вміє робити перелічені вище роботи, або має вільний час на це. Якщо ви не впевнені, що зможете самостійно впоратися зі збільшенням енергоефективності свого житла, ми готові допомогти. З огляду на складну ситуацію в країні компанія Wenster веде дуже лояльну цінову політику. Зателефонувавши нам за телефонами 068-352-49-09, 063-377-85-46, 095-308-09-96, Ви можете отримати безкоштовну консультацію, а також викликати спеціаліста для оцінки ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Як підготувати житло до зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі