пʼятниця, 19 серпня 2022 13:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Зустріч Зеленського з Путіним: Ердоган зробив заяву

Зустріч Зеленського з Путіним: Ердоган зробив заяву
У Львові 18 серпня пройшли переговори президента Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Фото: ОП

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що запропонував українському колезі Володимиру Зеленському організувати його зустріч з російським диктатором Володимиром Путіним.

З такою заявою Ердоган виступив після зустрічі із Зеленським у Львові 19 серпня. Про це пише турецьке видання F5Haber.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського застерегли від гри в "російську рулетку"

Місцем можливих переговорів Зеленського й Путіна Ердоган назвав Туреччину.

"Головною темою наших розмов була війна. Я ще раз поділився з ним тим, що наша солідарність і підтримка територіальної цілісності й суверенітету України триватимуть. Я також заявив, що ми продовжуватимемо сприяти розв'язанню війни шляхом дипломатії та переговорів. Так само як я сказав Путіну під час мого візиту в Сочі (Росія. – Gazeta.ua), нагадав Зеленському, що ми можемо провести їхню зустріч", – заявив Ердоган.

Переговори з Росією можливі лише в разі повного виведення окупаційних військ з території України, заявив Володимир Зеленський після зустрічі з Реджепом Тайїпом Ердоганом і генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Ґутеррешом.

За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, під час сьогоднішньої зустрічі українську сторону не примушували до поступок для того, щоб завершити конфлікт.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч Зеленського з Путіним: Ердоган зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі