неділя, 30 жовтня 2022 03:15

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ отримали перевагу в артилерії – NYT

ЗСУ отримали перевагу в артилерії – NYT
В українців вже краща артилерія, ніж в росіян. Фото: Українська правда

Україна завдяки західним поставкам та власним безпілотникам має артилерійську перевагу над російськими силами на півдні.

Збройні сили України зараз мають перевагу як у дальності стрільби, так і в високоточних ракетах і артилерійських снарядах, яких значною мірою бракує Росії, повідомляє The New York Times із посиланням на українських командирів та військових аналітиків.

Українські солдати знищують бронетехніку вартістю в мільйони доларів за допомогою дешевих власних безпілотників, а також більш досконалих дронів та іншого озброєння, наданого Сполученими Штатами і союзниками.

"Російські збройні сили залишаються грізною силою з крилатими ракетами, значною армією і мільйонами артилерійських снарядів, хоча і неточних. Проте не можна не помітити, що ситуація на південному фронті змінюється", – йдеться в статті.

Зростаюча перевага України в артилерії уможливила повільний прогрес на півдні в напрямку Херсона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ завдали масованих авіаційних й артилерійських ударів по окупантах: які наслідки

Якщо влітку на Донеччині Росія випускала приблизно 10 артилерійських снарядів на кожен український снаряд, то зараз на Херсонщині українські командири кажуть, що сторони випускають приблизно однакову кількість снарядів. Українські удари не лише мають більшу дальність, але й точніші завдяки супутниковому наведенню ракет та артилерійських снарядів, наданому Заходом.

"Ми можемо дістатися до них, а вони не можуть дістатися до нас", – сказав майор Олександр, командир артилерійської батареї на херсонському напрямку.

Зниження інтенсивності російських обстрілів також свідчить про нестачу боєприпасів.

"Існує думка, що російська армія нескінченна, але це міф… Інтенсивність вогню знизилася втричі. Воювати з ними реально", – запевнив майор.

Збройні сили України повністю розбили 11 армійський корпус, завданням якого було захищати Калінінград.

РФ сформувала його ще шість років тому, корпус налічував близько 12 тис. військових й сотні техніки. За задумом, він мав стати російським "козирем" у випадку глобальної війни.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ отримали перевагу в артилерії – NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі