вівторок, 01 серпня 2023 05:02

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ досягли успіхів на південному напрямку – ISW

ЗСУ досягли успіхів на південному напрямку – ISW
Контрнаступ ЗСУ продовжується. Фото: РБК

Українці активно продовжують наступальні дії в Запорізькій області.

Росіяни занепокоєні через здатність їхньої армії захистити Урожайне, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

31 липня українські сили продовжували наступальні операції вздовж району кордону між Донецькою та Запорізькою областями та, як повідомляється, досягли прогресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відкидають окупантів на Куп'янському напрямку, вони несуть великі втрати

За інформацією російських "воєнкорів", біля траси Т0518 Урожайне-Велика Новосілка тривають бої, а поблизу Урожайного обороняється оперативно-тактичне з'єднання РФ "Каскад".

Один російський військовий блогер висловив занепокоєння щодо здатності Росії захистити Урожайне та оцінив, що українські сили захоплять населений пункт протягом наступних трьох днів.

Збройні сили України ведуть контрнаступ одразу на кількох напрямках фронту. Поступово просуваються на Мелітопольскому та Бердянському напрямках.

Росіяни тим часом намагаються перехопити ініціативу на лінії Сватове-Кремінна.

Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ досягли успіхів на південному напрямку – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі