понеділок, 31 липня 2023 15:15

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відкидають окупантів на Куп'янському напрямку, вони несуть великі втрати

ЗСУ відкидають окупантів на Куп'янському напрямку, вони несуть великі втрати
Цього тижня втрати ворога на Куп'янському напрямку були такими ж, як під час найважчих боїв за Бахмут, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Фото: Суспільне

Збройні сили України тримають оборону на Куп'янському напрямку та інколи відкидають російських окупантів.

Загарбники хочуть вибити українські підрозділи з панівних висот у цьому районі. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "насипали" окупантам на Лиманському напрямку: кадри ближнього бою

"Їхнє ключове завдання – відволікти наші сили з Бахмутського напрямку, де йде успішний наступ. Розпорошити війська", – сказала Маляр.

Вона наголосила, що на даній ділянці фронту ворог постійно атакує, проте Сили оборони відбиваються і навіть іноді відкидають росіян, завдаючи їм великих втрат.

"Цього тижня втрати у них були такими ж, як під час найважчих боїв за Бахмут", – наголосила Маляр.

Збройні сили України ведуть контрнаступ одразу на кількох напрямках фронту. Поступово просуваються на Мелітопольскому та Бердянському напрямках.

Росіяни тим часом намагаються перехопити ініціативу на лінії Сватове-Кремінна.

Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відкидають окупантів на Куп'янському напрямку, вони несуть великі втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі