пʼятниця, 06 січня 2023 21:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: взаємодія із Заходом вийшла на новий рівень. Зброї буде ще більше

Зеленський: взаємодія із Заходом вийшла на новий рівень. Зброї буде ще більше
В українських воїнів буде ще більше зброї, техніки, снарядів та оборонних систем, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Оборонна взаємодія України з партнерами вийшла на новий рівень.

Тепер в української армії буде ще більше озброєння. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Нарешті можна сказати, що нам вдалося вивести Сили України і оборонну взаємодію із партнерами на новий рівень. Той, який нам діійсно потрібен. Тепер у наших воїнів буде ще більше зброї, техніки, снарядів, оборонних систем, які зроблять нас значно більш підготовленими до будь-яких ескалаційних планів Росії і тих ударів, які держава-терорист завдає, не розрізняючи чи свято, чи будні ", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "2023 рік. Наступальна війна" – Данілов назвав чотири етапи війни

Зеленський подякував всім, хто допомагає захищати нашу державу та українців.

Президент сказав, що за час після візиту до Сполучених Штатів Америки два тижні тому у дипломатичному марафоні було вже понад 20 етапів.

Сказав про спілкування із лідерами Німеччини, Швеції, Японії, Хорватії, Іспанії, Латвії, Туреччини, Франції, Данії, Румунії, Канади, Норвегії, Великої Британії, Нідерландів, Ізраїлю, Греції та Індії.

"Плюс перші мої переговори цього року з президенткою Єврокомісії. Плюс постійні контакти з представниками США. Наприклад, сьогодні в Києві була делегація Сенату, а також відбулася розмова між міністрами оборони України та США", – розповів.

Зеленський сказав про потужний пакет допомоги США.

"Вперше ми отримаємо броньовані машини Bradley – це саме те, що треба. Нові гармати й снаряди, зокрема високоточні. Нові ракети. Нові дрони. Це вчасно та сильно. Загальний обсяг цього пакету підтримки від США – майже 3 мільярди доларів", – сказав.

Зеленський подякував президенту США Джозефу Байдену, конгресменам і всім американцям, "які цінують свободу, і які знають, що свободу варто захищати".

"І які почули Україну під час мого візиту у Вашингтон. Бачимо абсолютно конкретні результати цього візиту й наших переговорів", – заявив президент.

Сьогодні Зеленський поговорив із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Президент подякував за зенітний ракетний комплекс Patriot і бойові машини піхоти Marder.

Сполучені Штати Америки анонсували новий пакет військової допомоги на понад $3 млрд. Передадуть, зокрема, БМП Bradley.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: взаємодія із Заходом вийшла на новий рівень. Зброї буде ще більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі