середа, 16 лютого 2022 19:54

Спецтема: Ворог біля українського кордону

"Нас не лякають жодні дати" - Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня єднання

"Нас не лякають жодні дати" - Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня єднання
Зеленський: Нас не лякають жодні дати. Будемо захищати себе і 16-го, і 17 лютого. Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що українців не лякають жодні прогнози й дати можливого повномасштабного вторгнення Російської Федерації. Україна готова захищатися від нападу, незалежно від дати.

Про це сказав перед військовослужбовцями та правоохоронцями в Маріуполі на Донеччині 16 лютого.

"Нас не лякають жодні прогнози. Нас не лякають жодні люди, жодні вороги. Нас не лякають жодні дати, бо ми захищатимемо себе і 16 лютого, і 17-го. І березень, і квітень, і вересень, і грудень. День і місяць не важливі", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розширив санкції РНБО проти Шарія і Гужви

Президент нагадав, що військова агресія Росії проти України триває вісім років. І цей час зробив українців "у стільки ж разів міцнішими". За його словами, сьогодні 2022 рік, а не 2014-й, і це "важлива різниця".

Зеленський подякував військовослужбовцям, волонтерам, нацспротиву, дипломатам і всім, хто стоїть і стоятиме за Україну.

16 лютого Володимир Зеленський перебував з робочою поїздкою на Рівненщині. Там спостерігав за тактичними навчаннями українських військових. Зокрема, як тренуються застосовувати протитанкові ракетні комплекси Javelin та NLAW та ракетні комплекси Stinger. Перелічена зброя - це підтримка України західними партнерами на тлі загрози ескалації з боку Росії. Потім президент поїхав на Донеччину.

16 лютого стало Днем єднання за рішенням Зеленського. Відповідний указ він підписав 14 числа. Сьогодні на всіх телеканалах транслюють телемарафон національної єдності. Представники влади і лідери думок обговорюють ситуацію, яка склалася в середині України та на її кордонах.

Зараз ви читаєте новину «"Нас не лякають жодні дати" - Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня єднання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі