середа, 16 лютого 2022 18:01

Зеленський розширив санкції РНБО проти Шарія і Гужви

Зеленський розширив санкції РНБО проти Шарія і Гужви
Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким розширив санкції проти блогера Анатолія Шарія, журналіста Ігоря Гужви та посібників окупантів. Фото: rnbo.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, яким розширюються санкції проти блогера Анатолія Шарія та журналіста Ігоря Гужви.

Також змінено пакети санкцій проти посібників окупантів у Криму та на Донбасі, повідомляється на сайті Офісу президента.

Згідно з текстом рішення, РНБО внесла зміни до пакетів санкцій щодо Анатолія Шарія, Ольги Шарій, Алли Бондаренко та ТОВ "Інформаційне агентство "Шарій.Нет".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти антиукраїнського телеканалу Мураєва запровадили санкції

Змінено санкції щодо Ігоря Гужви, який, як вважається, контролює сайт "Страна.UA", Ганни Солнцевої та Любові Лукашиної.

Окрім основних доменів "Шарій.Нет" і "Страна.UA", заблокують доступ і до вебресурсів та сервісів, ідентичних за змістом.

Крім того, були змінені пакети санкцій проти заступника так званого "генерального прокурора ЛНР" Вадима Лященка і трьох членів "територіальних виборчих комісій" в Криму.

Рада нацбезпеки у серпня 2021 року запровадила санкції проти пропагандистів 43‑річного Анатолія Шарія, його дружини 32‑річної Ольги, головного редактора проросійського видання "Страна.UA" 47‑річного Ігора Гужви.

Також до санкційного списку потрапили Алла Бондаренко, Галина Солнцева та Любов Лукашина. Останні дві пов'язані з Гужвою. На Солнцеву зареєстрували ТОВ "Ласмак", яке володіє виданням "Страна.UA".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розширив санкції РНБО проти Шарія і Гужви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі