вівторок, 18 жовтня 2022 22:53

Зеленський закликав економити електроенергію: "Опрацьовуємо всі можливі сценарії"

Зеленський закликав економити електроенергію: "Опрацьовуємо всі можливі сценарії"
Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський закликав українців зменшити споживання електрики.

Що свідомішим є наше побутове споживання електрики з 17-ї по 23-тю годину, то стабільнішою буде наша енергосистема, сказав він у вечірньому зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас критична ситуація" – в Україні є ризик масштабних перебоїв зі світлом і водою

"Кожен і кожна, хто дотримується цього простого правила для пікових годин, допомагає всій країні. Будь ласка, пояснюйте це родичам, друзям і сусідам, щоб спрямувати наше національне єднання до спільного й дуже потрібного результату", - сказав він.

Ситуація в енергетиці, за його словами, залишається непростою.

"Опрацьовуємо всі можливі сценарії. І, звичайно, все це поєднується з нашими заходами для посилення оборони проти дронів", - зазначив Зеленський.

18 жовтня зранку на лівому березі Києва був проліт трьох російських ракет. Після цього стався вибух. Без світла залишилася Троєщина. Також була атака на Дніпро, Житомир, Харків і Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Внаслідок російських атак у більшій частині України можуть бути віялові відключення електроенергії. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко. В Офісі президента також закликали готуватися до відключень електроенергії та води в усій Україні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський закликав економити електроенергію: "Опрацьовуємо всі можливі сценарії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі